Blå Toner - En Kväll För Gemenskap och Solidaritet

Blå Toner är Blue Chains välgörenhetsprojekt.

BAKGRUND/HISTORIA.

Allt började 2015 med en idé om att förena Blues och Gospel. Två musikformer som genom historien varit och fortsatt är en uttrycksform för den utsatta människan. Tanken var att forma arrangemanget till en välgörenhetskonsert där insamlade medel skulle tillfalla något välgörande ändamål. Det föll sig då naturligt att ta kontakt med Svenska Kyrkan i Vänersborg- som nappade direkt på ide´n. Evenemanget ”Blå Toner- en kväll för gemenskap och solidaritet.” – var därmed skapat!

 Det var inte bara tonerna som skulle vara blå. Kyrkan skulle också vara stämningsfullt ljussatt i en blå ton- både utvändigt och invändigt! Premiären var den 13 november 2015. Med lokala artister som Bo ”Elbert jr” Siljevall Band, Vänersborgs Gospelkör och munspelaren Stefan Dafgård tillsammans med basisten Petter Eriksson. Premiären blev en stor succé! Kön ringlade sig lång när portarna öppnades, kyrkan fylldes till brädden! Röda Korset som var bidragsmottagare det året fick mottaga över 28 000:-

Blå Toner har nu blivit till den tradition som vi från början hoppades på att det skulle bli. Ett evenemang att se fram emot, lika självklar som Aqua Blå och Oktobermarknaden. En kulturupplevelse och välgörenhet i skön förening. Ett samarbete med Världens Barn inleddes 2018. Det årets konsert inbringade 30 000:- som överlämnades till Världens Barn vid en ceremoni på Gågatan. Vi har under åren utvecklat evenemanget från att engagera lokala artister till att nu även anlita  mer etablerade artister som ex. Doug Seeger, 2018 och Louise Hoffsten 2019.

Vår lokala anknytning kommer alltid att finnas kvar! I programmet kommer det fortsatt att finnas utrymme för musiker från vårt närområde! Vi söker också samarbete med andra konstutövare på det lokala planet. Till Blå Toner 2019 har vi i samarbete med en lokal glaskonstnär, Maria Milton Loheden, tagit fram en exklusiv glasskulptur enbart för Blå Toner.  2019 var ett jubileumsår för Blå Toner- 5 år! På Vänersborgsgalan 2019, då företag och idrotts- och kulturföreningar fick priser och uppmärksammades för att de bidragit till att utveckla kommunen, erhöll Blue Chain Vänersborgsgalans Hederspris Kultur.

 

Stärkta av den uppskattning Blå Toner röner från publik, artister, konstnärer, press, samarbetspartners och sponsorer arbetar vi vidare på att utveckla vårt välgörenhetsprojekt. Vi vill varje år kunna bjuda på ett nytt spännande program och samtidigt kunna medverka till ett humanare samhälle- att vår jord blir en bättre plats att bo på. Vi hoppas att du vill vara med oss på den fortsatta resan. I vår ambition att ständigt utveckla Blå Toner söker vi nya infallsvinklar, så:        

– har du förslag på programmet? 

-vill du vara samarbetspartner?

– vill du vara sponsor?

 Tveka inte att kontakta oss!

Använd formuläret på hemsidan eller ring Gunnar Ohlsson 0732 603456.